Vard – skjermer for navigasjon

Sammen med designbyrået Montaag og rederiet Vard utviklet vi prototyper av brukergrensesnitt for dashboard-skjermer i det nye brosystemet til Vard.

vard

Olavstoppen har samarbeidet med Montaag og Vard for å utvikle fungerende prototyper av dashboard-skjermene i Vards nye konseptbåt. Prototypene ble laget for visning på Nor-Shipping 2015. Løsningen ble vist på en fullskala versjon av den nye broen inne på messeområdet og fikk svært gode tilbakemeldinger.

Utfordring

Løsningen skal simulere live informasjonsvisning av navigasjon, thruster-posisjoner, throttle, værforhold osv. Brukergrensesnittdesignet, som er utviklet av Montaag, består av grafer og målerinstrumenter som skal animeres. Skjermene skal kommunisere med en backend som leverer genererte data i JSON-format.

Løsning

Vi har benyttet oss av web-teknologier (CSS3/HTML5/JavaScript/React) for å realisere løsningen. Dashboardene kjører som fullskjerms webapplikasjoner. JSON-data hentes med regelmessige spørringer og omgjøres til keyframe-verdier som tillater uavbrutt animasjon av de grafiske elementene. Slik fungerer løsningen som en virkelighetstro demonstrasjon av dashboard-konseptet.

Vard designer og bygger spesialiserte skip for bruk i olje- og gassleting samt produksjons- og oljeservicenæringene. Hovedkontoret ligger i Norge og Vard har 10.000 ansatte globalt.