DFØ – app for timeføring og reiseregning

Med den prisbelønte appen fra Direktoratet for Økonomistyring kan statsansatte føre timer og fylle ut reiseregninger når det passer dem. Appen sparer inn nær 200 statlige årsverk.

I 2015 ble løsningen tildelt «Tidstyvdusør» fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I begrunnelsen vektla departementet at appen gir statlige innsparinger på 50-100 millioner kroner (cirka 200 årsverk), samt at den forenkler hverdagen til nærmere 40.000 statsansatte.

Appen inneholder funksjoner for timeføring, fraværssøknad, reiseregning, godkjenninger og arbeidsflyt. Sammen med Direktoratet for økonomistyring (DFØ) planlegger vi å utvikle flere funksjoner i tiden som kommer.

Løsningen er utviklet i samarbeid med vårt morselskap Bouvet, og er basert på deres portefølje med apper for ERP-systemer. Vi har bidratt med brukerinvolvering og bruketesting, interaksjonsdesign og grafisk design.

Gjennom intervjuer og brukertester identifiserte vi en rekke muligheter for optimalisering av rutinene for timeføring. Vi gjennomgikk alt fra ledetekster og rekkefølger til fjerning av irrelevante spørsmål og automatisere valg for bruker.

Dette er en totalleveranse som inkluderer teknisk arkitektur, interaksjonsdesign, digitalt design og teknisk utvikling. Vi benytter CSS3/HTML5, Javascript og Neptune på front-end-delen, som benytter seg av PhoneGap/Cordova til bygging av native apper for iOS og Android. Grunnlagsdataene ligger i SAP, og vi benytter vi oss av ID-porten til autentifisering av brukere. Appen er utviklet for iOS og Android og blir distribuert gjennom Appstore og Google Play.

Appen er tilgjengelig for salg til andre kunder.

 

Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, på Twitter 27. april 2016:

 

Annen omtale av appen:

Digi.no

Stavanger Aftenblad

NTB

Dagens Næringsliv

Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Presentasjonsvideo fra DFØ

dfø-2