POL 2017

Onsdag 18. oktober kl 18.00 inviterer vi til POL, påfyll fra Olavstoppen. Den inspirerende teknologilederen og investoren Silvija Seres kommer for å snakke om hvordan den digitale endringsreisen vil påvirke oss framover. Seminaret er gratis og åpent for alle.

Silvija Seres er forsker, matematiker og teknologileder, med stort engasjement for gründerskap og nytenking i forretningslivet og ellers i samfunnet. Hun er tidligere leder i Microsoft og Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper. Seres sitter i flere styrer, blant annet for Nordea, NRK og Oslo Børs. Hun er også president i Polyteknisk Forening.

Les mer om Silvija på: http://silvijaseres.com

 

Program

18. oktober kl 18.00

Velkommen

Litt om utviklingen i Olavstoppen og bransjen for øvrig.

Rune Fagermoen, daglig leder i Olavstoppen

 

18.15 Ledelse i digitaliseringens tid

Den fjerde industrielle revolusjonen endrer ikke bare forretningsmodeller og markedsposisjoner, den endrer hvordan vi jobber, hvordan vi leder, og hvordan vi er.

Vi ser på hva som skjer i denne store teknologidrevne omveltningen av alle næringer og samfunn, og hvordan vi best kan tilpasse oss og drive denne endringsreisen på en konstruktiv måte.

Silvija Seres


19.15 Pause

 

19.30 «Go digital» i Statoil

Brukersentrert design og smidig app-utvikling i Statoil. Hvordan unngår vi å gjøre valg basert på antakelser? Vi viser eksempel på hvordan direkte kontakt med brukere påvirker spesifikasjoner, prioriteringer og design.

Jon Jaatun, Olavstoppen

 

19.50 Brukersentrert digitaliseringsprosess av Den norske los

«Den norske los» beskriver farvannet langs norskekysten, Svalbard og Jan Mayen. Den består i dag av åtte bøker, utgis av Kartverket og er lovpålagt å ha om bord for registreringspliktige skip. Bøkene er gratis tilgjengelig som PDF-filer, men både brukervennlighet, innholdskvalitet og vedlikehold ville forbedres betraktelig ved en digitalisering.

Omar Olsen i Kartverket og Per Christian i Olavstoppen forteller om prosessen fra konseptutvikling til programmering av en multiplattformløsning som skal forenkle planlegging og gjennomføring av seilaser.

Omar Olsen, Kartverket og Per Christian Aagenæs, Olavstoppen

 

20.10 Altinns digitale designsystem – hvordan lever det videre?

Et designsystem blir gjerne etablert i forbindelse med et prosjekt, men hvordan kan vi dra nytte av det i det lange løp? Og hvordan fungerer det i praksis som et produkt som tjener alle organisasjonens løsninger? Vi presenterer eksempler fra Altinn, der designsystemet har bidratt til å løse mange floker.

Marianne Røsvik, Olavstoppen

 

20.30 Pause

 

20.40 eSmart Systems – «Connected Drone»

Det skjer fortsatt mye spennende i samarbeidet mellom Olavstoppen og eSmart Systems, i prosjektet der vi benytter oss av avanserte droner, sensorteknologi, maskinlæring og kunstig intelligens. Målet er å effektivisere overvåkning, kontroll og vedlikehold av kraftnett.

Vi forteller om status i prosjektet og viser hvordan man kan effektivisere og forenkle kompliserte arbeidsoppgaver ved hjelp av moderne teknologi.

Tore Lie, eSmart Systems

 

21.00 Takk for oppmerksomheten

Baren er åpen og det er veldig kjekt om dere blir igjen for å ta en ekstra kikk på hva vi jobber med. Og ikke minst, for å ta en prat og en drink med oss og andre likesinnede.

Gaffel og Karaffel ligger sentralt i sentrum av Stavanger, 10 minutters gange fra jernbanestasjonen. Gode parkeringsmuligheter ved De røde sjøhus og mot båthavna utenfor.

Velkommen!

Meld deg på