Fagseminar og tur med Anna af Sand

Onsdag 30. august kl 15.00 inviterer vi til fagseminar på vårt kontor i Strandkaien 36, 5 etg, etterfulgt av tur med Anna af Sand.

Vi vil presentere noen av våre mest spennende prosjekter og fortelle om alt fra konseptutvikling, designfase til teknisk utvikling.

 

15.00 Velkommen

Vi blir servert litt mat og drikke og en rask oppdatering på hvordan  verden rundt oss og Olavstoppen utvikler seg.

 

15.20 «Go digital» i Statoil

«Brukersentrert design og smidig app-utvikling i Statoil. Hvordan unngår vi å gjøre valg basert på antakelser?  Jon presenterer praktisk eksempel på hvordan direkte kontakt med brukere påvirker spesifikasjoner, prioriteringer og design»

 

15.40 Brukersentrert digitaliseringsprosess av Den norske los

«Den norske los» beskriver farvannet langs norskekysten, Svalbard og Jan Mayen. Den består i dag av åtte bøker, utgis av Kartverket og er lovpålagt å ha om bord for registreringspliktige skip.

Bøkene er gratis tilgjengelig som PDF-filer, men både brukervennlighet, innholdskvalitet og vedlikehold ville  forbedres betraktelig ved en digitalisering.

Omar Olsen i Kartverket og Per Christian i Olavstoppen forteller om prosessen fra konseptutvikling til utviklingen av en multiplattformløsning som skal forenkle planlegging og gjennomføring av seilaser.

 

16.oo Pause

 

16.10 Altinns digitale designsystem – hvordan lever det videre? 

Et designsystem blir gjerne etablert i forbindelse med et prosjekt, men hvordan kan vi dra nytte av det i det lange løp? Og hvordan fungerer det i praksis som et produkt som tjener alle organisasjonens løsninger? Hvem har ansvar for videreutvikling og vedlikehold? Marianne presentere eksempler fra Altinn, der designsystemet har bidratt til å løse flere floker.

 

16.30 eSmart Systems  – «Connected Drone»

Avansert droneteknologi og kunstig intelligens skal bidra til mer effektivt vedlikehold av- og feilretting i strømnettene.

Olavstoppen har samarbeidet med eSmart Systems om utvikling av inspeksjonsklienten til systemet. Systemet skal leveres som en integrert totalløsning og er tilpasset spesielt for overvåkning og kontroll av kraftnett. Rune forteller om prosjektet og demonstrerer hvordan klienten fungerer.

 

Kl 17.00 går vi ut døren, over veien og mønstrer på Anna af Sand.

Anna af Sand er en av verdens eldste jakter som fortsatt er i bruk, bygget i 1854. Hun er en unik representant for norsk kystkultur og eksempel på de typiske fraktefartøyene som seilte på fjordene og langs kysten fra 1700-tallet til langt inn i forrige århundre. Vårt morselskap, Bouvet, har sponset Anna af Sand siden selskapet ble etablert i Stavanger i 1997, og vi i Olavstoppen er veldig glad for å kunne benytte oss av og viderebringe tradisjonen.

Turen går innover i Ryflyke, og vi drar uansett vind og vær. Vi får utdelt gode klær ombord så ingen skal behøve å fryse. Vi planlegger som vanlig en stopp underveis der alle som ønsker det kan ta et bad og få en snaps i belønning når de kommer ombord igjen. Så ta gjerne med badetøy.

Underveis serveres skalldyr og forfriskninger.

Vi er tilbake i byen innen kl 21.00 og tradisjonen tro inviterer vi til en «nightcap»  på Nåløyet.

Vi har begrenset antall plasser. Første mann til mølla så meld deg på nå.

Velkommen!

Meld deg på!

Beklager, det er nå fullt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.